Ελεγχόμενη στάθμευση και πάρκινγκ

Ελεγχόμενη Στάθμευση: Το υπάρχων σύστημα με το ξύσιμο κάρτας είναι απαρχαιωμένο και δυσλειτουργικό (ψάξε Τετάρτη απόγευμα ποιος πουλάει κάρτες…). Θα μπορούσε να αντικατασταθεί με πληρωμή μέσω sms ή κάποιας εφαρμογής (που θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με χάρτη δυνητικά ελεύθερων χώρων στάθμευσης).
Δημοτικά Πάρκινγκ: Στο πάρκινγκ η ιδιωτική διαχείριση έχει φέρει -παρά λύσει- προβλήματα. “Κάντε μια βόλτα κι αν δεν βρείτε θέση μπορείτε να αποχωρήσετε εντός 15λεπτου”(!), αυτοκίνητα κακοπαρκαρισμένα πιάνοντας δύο θέσεις στάθμευσης ή θέσεις ΑμεΑ χωρίς έλεγχο, χρέωση ώρας για… 15 δευτερόλεπτα επιπλέον στάθμευσης και πολλά άλλα.
Θα μπορούσε να μπει αρίθμηση στις θέσεις στάθμευσης και με την είσοδό μας να ξέρουμε σε ποια θέση πρέπει να παρκάρουμε, να μην επιτρέπετε η είσοδος όταν η ένδειξη ελεύθερων θέσεων είναι “0”, να μπει χρέωση ανά 30 λεπτά και όχι ώρα καθώς και μια λογική ανοχή μέχρι την χρέωση επόμενου 30λεπτου. Τέλος, αν ο ιδιώτης δεν μπορεί να ελέγξει την τήρηση των κανόνων, να επανέλθει η διαχείριση και ο ΄έλεγχος στο Δήμο.
Υ.Γ. Να ξαναλειτουργήσει η γραμμή Καλαμάτα – Μεσσήνη με το τρένο!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *