Ανάγκη για διερεύνηση προσβασιμότητας πεζών-ποδηλάτων

Δεν αποτελεί τόσο ιδέα όσο ανάδειξη προβλήματος:
Τα τελευταία χρόνια η Καλαμάτα έχει κάνει αρκετά μεγάλες προσπάθειες να βελτιώσει την κυκλοφοριακή δομή της. Ωστόσο κακά τα ψέματα τόσο από την σκοπιά ενός κατοίκου όσο και ενός ειδικού είναι ολοφάνερο ότι η πόλη εμφανίζει αδυναμίες σε καίρια σημεία και σε σημαντικές περιόδους. Για παράδειγμα, παρά το γεγονός ότι το παραλιακό μέτωπο έχει διαχωρισμένη κυκλοφορία ποδηλάτου και μεγάλα πεζοδρόμια, τους “τουριστικούς” μήνες (Μάιο-Σεπτέμβριο) η υποδομή κρίνεται μη ικανή να συγκρατήσει τον φόρτο πεζών + ποδηλάτων. Αποτελεί γελοιότητα το γεγονός ότι απαγορεύτηκε κατά διαστήματα η κυκλοφορία ποδηλάτων επί του ποδηλατοδρόμου τις απογευματινές ώρες για να μην υπάρξουν ατυχήματα.
Το ΣΒΑΚ καλό θα ήταν να ελέγξει την αδυναμία των δικτύων πεζών και ποδηλάτων να ανταπεξέλθουν σε περιόδους αιχμής (ανάγκη διερεύνησης της εποχικότητας).

Επίσης η συνδεσιμότητα του κέντρου τόσο με τις εισόδους της πόλης όσο και με το υπεραστικό σταθμό κτελ είναι τραγική. Όποιος μπαίνει στην Καλαμάτα είτε με αμάξι είτε πεζός μέσω ΚΤΕΛ, θέλει χάρτη για να δει που είναι το κέντρο.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *